Az első nagyszervíz utáni állapot

A legutóbbi, decemberi nagyszervíz alkalmával a következőket cserélték az autón:

 

Hátsó futómű összes szilent, első futóműben lengőkarok, kormányösszekötő. Szívótorkot cseréltek, turbó szívócsövet, illetve volt olajcsere kartergázszűrővel és gázolajszűrővel. Mivel az autóval nem megyek többet évente 15.000 km-nél, ezért minden évben tavasszal fogok olajat cserélni, két évente szűrőkkel együtt.

 

Az autót vezetni ég és föld, a futómű feszes és csendes lett (egy kivétellel, amit lentebb kifejtek), kormány nem lóg. Turbócső csere után a fütyülés nem szűnt meg, de sokkal csendesebb lett. Mivel olajat nem eszi, nem füstöl és az ereje is megvan, egyelőre a turbóhoz nem nyúlok.

 

A hibák, amiket még orvosolni kell:

  • kasztnimunka: rohad kicsit a küszöböknél, illetve az 5. ajtó lehet cserés is lesz, szakember még nem látta. Ajtók alja is rügyezik, látszik hogy német autó volt, átélt pár sós telet. Csomagtér ablak menthetetlen, veszek bontóból rozsdamentest,
  • Váltóban wandlert fel kell újítani, a lockup egyáltalán nem működik, illetve kicsit jobban csúsztat a kelleténél. Ezen kívül a váltóban az olajat le kell cserélni.
  • Hátsó futómű még mindig nagyon dübög kátyúknál, útbordáknál. Amikor futóműfelújításon volt az autó, a hídszilenteket jónak ítélte a szerelő, de el lehet öregedve, mert az okosok szerint ettől van a dübögő hang, mindenképp cserélni fogom, mert ez így lelombozó.

 

A fentieken kívül csak kisebb dolgok vannak, pl: első ajtók körül gumikéderek cseréje, BM54 rádiómodul végfok cseréje, bőrbelső felújítása, és egyéb apróságok.

 

Idén mindent megcsináltatok rajta, ez a terv.