lenovo Miix 10

A cégnél van nekem egy Lenovo Miix 10 tabletem, ezt használom munkára. Tökjó kis billentyűzetes dokkoló van hozzá, csak épp nem tudom használni egy iszonyat nagy tervezési baromság miatt.

 

Erről is a Windows 8 tehet valahol, a probléma a következő: Ugye beleteszem a tabletet a billentyűzetes dokkolóba. Fasza, működik. Igenám, de ilyenkor a dokkolócsatlakozó eltakarja a tableten lévő egyetlen árva microUSB csatlakozót, ami azt eredményezi, hogy nem tudok egeret csatolni a tablethez. Egér nélkül pedig a windows használata egy igazi szerencsétlenkedős balfaszkodás. 

Próbálkoztam egy bluetooth egérrel. Na ez meg folyamatosan elvesztette a jelet, félóránként újra kellett kínszenvedséssel, beállítások bugyrai közt elveszve párosítani. Nem beszélve arról, hogy kéthetente elemcsere az egérben, ami szintén idegesítő. Ezért most a következő van:

A jó kis billentyűzetes dokkolót nem tudom használni, a tablet fordítva fejjel lefelé van beleállítva ugyanis. Ilyenkor a micrUSB bemenet felülre esik, amibe bele van dugva egy USB elosztó, ebből jön ki egy vezetékes egér és egy vezetékes billentyűzet. Röhej.

 

A másik gond: Lassú mint a barom. Ez még az első generációs Intel atom, ami tabletekbe jött. Z2760. Nem ajánlom senkinek, a Bay Trail-es utód már sokkal jobb.

Úgyhogy ha olcsó tabletet vesztek, a bay trail-es Atomnál ne adjátok lentebb.